Gamla Östersund

Ytterligare sju årsskrifter på vår hemsida

Det tog lite tid men nu är sidan med Föreningens Gamla Östersunds årsskrifter uppdaterad med ytterligare sju årgångar!

Där kan du nu även hitta årsskrifterna från perioden 2012-2018.

Det betyder att vi nu har samtliga årsskrifter från starten 1938 fram till 2018 samlade i elektronisk form på vår hemsida; 81 årgångar, cirka 6.000 sidor med ungefär 1200 artiklar!

– Det är naturligtvis en guldgruva för alla som snabbt vill skaffa sig en bild över Östersunds historia, säger Peter Berg, föreningens mångårige ordförande.

Årsskrifterna från 2019 fram till 2023 års Jubileumsbok (FGÖ firade sitt hundraårsjubileum förra året) finns fortfarande bara i bokform. Det är ytterligare cirka tusen sidor Östersundshistoria!.

Du hittar årsskrifterna under ”Om föreningen”.

– Vi har tagit ett styrelsebeslut om att behålla de fem senaste årgångarna som bok innan de läggs ut på nätet. Vi vill gärna skydda bokens värde samtidigt som årsskriften också är en synnerligen viktig och eftertraktad medlemsförmån. Det ska löna sig att vara medlem i vår förening, säger Peter Berg.

Fotnot: Årsskrift 2023 (Jubileumsboken) finns att köpa på Akademibokhandeln, Hübenettes bokhandel, butiken på Jamtli samt givetvis på Stadsmuseet. Äldre årgångar hittar du på Stadsmuseet (öppet lördagar 12-15).